Prolog med overnatting

Prolog med overnatting
Prologen er en overnattingstur i forkant av padletreffet, fra tirsdag 3. – onsdag 4. juli. Det er gratis å delta på prologen, men det kreves ferdighetsnivå tilsvarende Offshoregruppa. Dette innebærer at du er en erfaren padlere, behersker padling i åpent hav – eksponert farvann med muligheter for større bølger og vind. Godt turtempo må påregnes. Vi må være trygge på at alle som er med behersker tøffe forhold med høy sjø og vind inntil kuling styrke. Det er ingen følgebåt med på denne turen.

Hver padler har ansvar for seg selv og sin egen sikkerhet og må selv medbringe all nødvendig proviant og utstyr for teltovernatting.

Turplan Mikkelvika – Måsværet – Mikkelvika  3 – 4. juli 

Nivå på turen: som for Offshoregruppa (godt erfarne padlere).
Turleder: Ingrid Berthinussen Medturledere: Morten Dahl og Bo Eide
Padleklar i Mikkelvik : Kl 16.00

Mulig tur.PNG

Vi setter ut fra Mikkelvika og legger kursen over Skagesundet rett mot sørsiden av Hersøya. Her sklir vi opp mellom holmene på østsiden av øya. Vi tar en god beinstrekk, inntar middagen og utforsker litt på Engholmen før vi krysser Bårdsetsundet og sjekker inn på Vardneset helt vest på Nordkvaløya for bålkos og overnatting. Herfra ser vi både morgendagens padlemål Lille og Store Måsværet, men også Grøtøya og Sørfugløya (den siste ser vi bare om vi går oss en tur i høyden).

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Onsdag, etter en god frokost og tilstrekkelig med kaffe, sikter vi rett over Måsværsundet og tar oss inn i Storevalen, det smale sundet mellom Store og Lille Måsværet. Foruten Store Måsvær som er den dominerende øya i dette været, består Måsvær en masse lave holmer og skjær på nord- og vestsida av Store Måsværet.  Måsvær er hekkeområde for mange arter sjøfugl og var fredlyst som egg- og dunvær fram til 1982. Planen er å padle rundt og utforske kriker og kroker av Store Måsværet. Vi tar en beinstrekk og lunsj i Rambergvika før vi krysser over Bårdsetsundet og ned til Hersøya igjen. Vi padler ned mellom holmene på vestsiden av Hersøya og tar en velfortjent beinstrekk i fjæra hos Lise på Elements Arctic Camp før vi krysser over Skagesundet tilbake til Mikkelvika.

Vi skal være klar til padling kl 16:00 fra Mikkelvika på tirsdag. Vi møtes på parkeringen ved avkjøringen til Kvaløyvågen kl 13:45 (samme avkjøring som til Trondjord). Vi beregner ca 60 min kjøretur derfra til Mikkelvik.

Alle må ta med vann til eget forbruk og ellers alt av mat og utstyr du trenger til overnatting.

Vi har også en plan B i tilfelle røffe forhold, også dette med utgangspunkt i fra Mikkelvik.

Vi gleder oss til prologen, for mange er dette et høydepunkt under MSE

Hilsen oss i Crew

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s